Feroz

-This site is for everybody who wants to know about me-


Yuhuuu..waahhaa. ame tul xtulis ape2 entry kt blog aku ni. rase dh bersawang kot?..tp pelik ek camne makin lawa lak blog aku ni? siap de katun2 n lagu2 sedap2 tangkap layan loving..fuuyoo dasyat2.heh.
Ape2 pn aku mmg ske blog aku ni dh ade design macam2..xla jemu & bosan kat sape2 yg singgah bace.(maceh ye cik kawaii, :-*)

Ok kali ni nk cito sket pasal konvoi blk kg aka blk rumah fmly la pas abis exam. actually aku mmg rancang nk ride blk rumah fmly aku dr Parit Raja ke Ampang (sape xtau katner Parit Raja tu baek hang pi search kt Google) pas abis exam sem ni..xkira la blk 2 org ke berpuluh2 org ke janji blk ride single ride tau.

aku ngan epoi dh planning nk blk hari Sabtu (14/5) pg pas subuh dlm kol 6.30 pg..last2 kami bgun lewat plak..gerak dr Parit Raja dlm kol 7.00 pg..b4 that kumpul dulu kt umah ulwi. aku yg smpai lmbat tau2 dh ader 6 org yg dh siap nk gerak..epoi, hazwan, ulwi n 3 orang lgi kwn ulwi trmasuk aku dh 7 org. gerakla dr tol ayer itam ride konvoi blk kl..aku yg lead mula2..laju xlaju gak la aku ride dlm 110km/j pkai motor Suzuki RG Sport yg cik kawaii panggil WAFER..he2..xyah la korang tau nape panggilan WAFER, ni rahsia aku ngan dia..

ride punye ride sampai la RNR pagoh. lepak jap sarapan..pergh..nk sarap2 lak..dh la aku bawak rmXX je tuk isi minyak..er..cukup2 dh penah try. sib baek kt RnR tu ade ATM CIMB, so pakai la Meps..yg malangnye nasib aku. pi cucuk kad maybank, kira pkai meps la, nk kuarkan rmXX tp xkuar2 gak kad je yg kuar..tunggu lame jap..xkuar jgk.so aku assume atm ni jammed. wat dunno je la blk kl bru aku kuarkan..smpai KL aku cek balance duit aku short rmXX sama nilai ngan aku tekan kt atm rnr tu..aaaaaaaa..hampeh tuh la..

dah2 blk semula kat konvoi blk kg ni..pas isi minyak kt rnr pagoh, tu sambung lg ride..perghh..kali ni aku rase dh sakit tulang punggong..mane xnye jauh tul jln. ride lg...sampai la petronas pedas linggi..diorang isi minyak..aku xplak. tangki motor besar maa..skali isi penuh rm10..cam keta kancil plak. then ride lg, ingat nk sampai sungai besi..tp mase ondaway kt Seremban tu ade lak motor mamat mane yg rosak, so ngan ikhlasnye kwn aku pi la tolak moto tu. sib baek 2km je dr moto tu rosak ngan rnr seremban, xla penat sgt kwn2 aku ni tolak..aku plak mmg cuak abis ni..tangki minyak dh nk empty..huhu..pape pn aku mmg dh bajet nk isi kt seremban.

pas isi minyak kt Rnr seremban..moto aku plak xleh idup..puas try byk kali..arrrh, sudah.suspect ni spark plug problem..huhu, mujur aku bawak spare part spark plug. dh ganti idup trus..tp ade lg prob lain, moto hazwan lak problem..kt piston moto dia ade bocor sket,,so byk asap putih kuar kt exzoz.hhuhu..sib baek leh ride lg sampai sungai besi..umah die plak kt sungai buloh..(jauh lg tu..harap2 dia selamat la sampai umah)

Pas sungai besi masing2 pecah ikut route masing..ade sorang kwn tu exit jln duta, aku lak exit cheras-ampang, hazwan exit sungai buloh, ulwi ngan 2 orang kwn dia exit rawang, yg epoi lg jauh kene exit kt ipoh utara plak.

perrghh..penat tul ride..sampai umah aku trus call abah n kekasih hati tersayang. syukur aku selamat sampai. 1st time aku ride blk kg moto aku jammed..thanks kw2n yg tolong. apa2 pn aku mmg enjoy la blk aritu walaupn muke cam xcukup tido, ngan ulser sakit lg..hehe.


1 comments:

syukur awak dh selamat smpai ke rumah tercinta... best la die leh lepak rumah je... tp nnt die kene g survey camp lak... hihi

About Me

My Photo
Fairuz
Ampang, Selangor, Malaysia
just a simple person..try hard to be a genius. hamba Allah yg lemah tetapi berjiwa besar..amin
View my complete profile

Birthday Boy

Lilypie Kids Birthday tickers

Serasi Bersama

Daisypath Anniversary tickers

Time Is Gold

Feroz

Feroz

Let's Chat Here

UTHM Di Hatiku

Photobucket

Dia Rusuk Kiriku

Friends

Powered by Blogger.

Love this song!